Ta steget till att automatisera småserietillverkning med Robotlyftet

av Oct 31, 2019Publicitet i media0 Kommentarer

Legoföretaget IS Plåt i Vellinge gjorde ett robotlyft och investerade tre flexibla robotceller från OpiFlex. Med hjälp av OpiFlex och robotlyftet kan de nu automatisera småserietillverkning. I en artikel i Svensk Verkstad intervjuas IS Plåts VD Erik Ralvert om hur de tänkte.

Hög mix och låg volym är en stor trend inom tillverkande industri och kraven på ökad produktivitet och flexibilitet ökar även för legotillverkarna. Att automatisera verksamheten är en väg mot ökad konkurrenskraft, men för många känns steget stort och man vet inte riktigt var man ska börja.

Det viktigaste för att kunna automatisera är flexibilitet

De pratar om hur de behöver en flexibel lösning för att automatisera. De vill hitta

  • personal och kunna motivera dem
  • en framtidssäker lösning som även hjälper på kort sikt
  • ergonomiska lösningar
  • något som ökar produktivitet genom att köra roboten på den maskin med högst beläggning utan att köpa flera robotar

Läs mer om deras behov och hur det löstes i Svensk Verkstads artikel.

Få hjälp att tänka i nya banor

Take the step to automate small series production with Robotlyftet

IS plåt fick mycket hjälp att tänka i nya banor. I artikeln beskriver de alla steg och hur de fick hjälp att tänka i nya banor. Mycket var genom OpiFlex experthjälp, stort rabatterade automationsanalyser genom robotlyftet.

I artikeln beskrivs även deras behov och tankar i detalj samt information om robotlyftet och automationscheckar och guider. Läs mer i artikeln!

Om IS Plåt som behöver OpiFlex lösningar

Familjeföretaget IS Plåt är en legotillverkare med 50 anställda. Specialiserade inom rostfritt tillverkar företaget, på uppdrag av sina kunder, många olika produkter i små serier. Kunderna finns främst inom vattenrening och förpackningsindustrin. Med åren har företaget växt, bland annat genom förvärv. Idag har man laserskärning, bockning, svetsning, svarvning, fräsning och ytbehandling samlat under eget tak. De behöver inte lägga ut, utan kan göra allt själva.

Läs mer om deras lösning i artikeln

Läs om fler applikationer här

Liknande Ta steget till att automatisera småserietillverkning med Robotlyftet

Senaste artiklar

Alla kategorier

Guider

Blogg

Nyheter

Publicitet

Varför OpiFlex?

OpiFlex löser utmaningen att automatisera mega trenden med hög mix och låg volym med flexibla robotceller och driver den tredje robot revolutionen mot helt nya möjligheter.

Tillämpningar

OpiFlex flexibla lösning och enkla programmering kan användas till de flesta applikationer inom alla branscher och ger nytta för både små- och medelstora företag, Tier1 och globala koncerner.

Pris

OpiFlex är en mycket kostnadseffektiv lösning som är framtidssäker och kan öka täckningsbidraget mer än vanliga robotlösningar.