OpiFlex

We Move Automation. Mobile Robotics for Increased Productivity.

We Move Automation

OpiFlex prisbelönta och flexibla robotlösning är marknadsledande och driver den tredje roboten revolutionen “Flexibla robotar”. OpiFlex har en patenterad säkerhetslösning som uppfyller alla ISO-krav och EU-regler och patenterad metod för enkel robotprogrammering och flera patent på dockningslösningar. Lösningen är mycket flexibel och kostnadseffektiv jämfört med traditionella robotlösningar.

Ursprungligen tog vi fram OpiFlex för lösa utmaningen att automatisera småserietillverkning, vilket tidigare varit mycket svårt med traditionella robotceller för maskinbetjäning eller materialhantering. Men många stora företag inom t ex automotive, elektronik och consumer goods samt även Tier1 har kontaktat oss för de säger att de har samma behov av ökad flexibilitet och kortare serier, men även  för högvolymproduktion där flexibilitetsbehoven ökar. 

OpiFlex är ett innovativt entreprenörsdrivet bolag som brinner för att lösa slutanvändarutmaningar på ett enkelt och flexibelt sätt. Vi består att ett grymt team med en blandning av seniora personer med drygt 30 års erfarenhet vardera av robottillämpningar samt yngre personer som brinner för ny teknik. Detta ger en unik kombination som vi är stolt över.

OpiFlex står inför en global expansion och är partners med ledande tillverkare, bl a ABB och SICK, och har bra stöd globalt.

Prisbelönta och unika lösningar

OpiFlex vann EU-kommissionens stora innovationspris 2015 och blev finalist i IERA Awards 2016, den mest prestigefyllda robot- och automationspriset i världen, som en av tre. År 2018 blev OpiFlex vinnare och kom upp på “33-listan”, Sveriges mest prestigefyllda lista för unga företag, utgiven gemensamt av teknisk tidningen NyTeknik och affärstidningen Affärsvärlden. 

Flexibla lösningar för ökad produktivitet

OpiFlex Automation ABs affärsidé är att skapa flexibla och mobila lösningar för småserie- och högvolymproduktion som kraftigt ökar kundernas flexibilitet, produktivitet och konkurrenskraft.

Vår passion är att lösa slutanvändarnas utmaningar på ett mycket flexibelt och robust sätt.

Våra lösningar är innovativa och kostnadseffektiva.

OpiFlex levererar flexibla standard komponenter och lösningar och samarbetar med systemintegratörer och robottillverkare.

OpiFlex Logo

Vill du ha mer info?

Nyheter

Flexible robot fixes Covid-19 order

Flexibel robot fixar Corona-ordern

- Hela projektet började med att AQ Group's ledning kontaktade oss för att de ville ha en flexibel robotlösning. Vi på OpiFlex är mycket stolta över den respons vi får från dem och att vi möter deras högt ställda förväntningar. - Vi är marknadsledande när det gäller...
OpiFlex got through one of the first projects in Robotlyftet

OpiFlex fick igenom ett av de första projekten i Robotlyftet

OpiFlex fick igenom ett av de första projekten i Robotlyftet och kunden IS Plåt köpte en OpiFlex flexibel mobil robot till tre maskiner veckan efter förstudien. Nedan är utdrag från texter från en artikel i Svensk Verkstad, läs...
Image from video by Sick

OpiFlex en av fyra framgångsexempel i SICK’s globala marknadsföringskampanj

OpiFlex är en av fyra framgångsexempel i SICK's globala marknadsföringskampanj. Idag släpptes en av filmerna med OpiFlex i SICKs globala marknadsföringskampanj, Se videon här. OpiFlex kommer in vid tid 1:35 - 2:35 Vi är stolta över att OpiFlex mobila robot med vår...
OpiFlex VD paneldeltagare på en stor OECD högnivåkonferens

OpiFlex VD paneldeltagare på en stor OECD högnivåkonferens

OpiFlex VD Johan Frisk är inbjuden av näringsminister Mikael Damberg som paneldeltagare på en OECD högnivåkonferens. Tillsammans med välrenommerade personer ska han prata i huvudprogrammet på en OECD högnivåkonferens tillsammans med ministrar och andra beslutsfattare...
OpiFlex finalist for the IERA Award

OpiFlex finalist for the IERA Award

OpiFlex congratulates ABB for the victory of the IERA Award, link to IERA Awards. OpiFlex is very honored to be in the IERA Award finals with ABB, Universal Robotics and OpiFlex.