OpiFlex har besök av Sveriges näringsminister Mikael Damberg

av Oct 6, 2015Nyheter0 Kommentarer

Mikael Damberg på besök hos OpiFlex. Kul att han är engagerad, lyssnar på oss företagare och vill höra om vår svenska industris utmaningar. Hoppas att de hittar formerna för att bra och kraftfullt stödprogram för Sveriges tillverkande industri.

Bra och intressanta diskussioner om hur vi kan få upp produktiviteten hos Sveriges SMEer. Hur går det att få upp vetskapen om automationsmöjligheter och vad de kan göra för att öka produktivitenen? Hur kan de få bra beslutsstöd? Bör det vara ett nationellt program?

SMEerna är viktiga och betydelsefulla och utgör drygt 90% av Sveriges verkstadsindustri. De arbetar medstadels med småserietillverkning, har lågt och ojämnt utnyttjade maskiner. De har svårt att automatisera med en fast robot, då det är svårt att få en vettig payoff samt att en fast robot blockerar maskinen för manuell access vid korta serier.

Liknande OpiFlex har besök av Sveriges näringsminister Mikael Damberg

Senaste artiklar

Alla kategorier

Guider

Blogg

Nyheter

Publicitet

Varför OpiFlex?

OpiFlex löser utmaningen att automatisera mega trenden med hög mix och låg volym med flexibla robotceller och driver den tredje robot revolutionen mot helt nya möjligheter.

Tillämpningar

OpiFlex flexibla lösning och enkla programmering kan användas till de flesta applikationer inom alla branscher och ger nytta för både små- och medelstora företag, Tier1 och globala koncerner.

Pris

OpiFlex är en mycket kostnadseffektiv lösning som är framtidssäker och kan öka täckningsbidraget mer än vanliga robotlösningar.