Automatisera småserietillverkning – stärk konkurrenskraften

av Jun 29, 2020Blogg0 Kommentarer

På grund av Corona finns det en stor trend mot regional tillverkning, som vi i Sverige kan dra stor nytta utav. Det är ett gyllene tillfälle att automatisera småserietillverkning. Projektet Producera i Sverige tagit fram en automationsguide för flexibel automation. De visar att det går att ha en hållbar, konkurrenskraftig och lönsam småserietillverkning i Sverige.

Nu är ett gyllene tillfälle att automatisera småserietillverkning

Svensk Verkstad har intervjuat OpiFlex VD Johan Frisk. Han beskriver att det nu är ett gyllene tillfälle att automatisera småserie-tillverkning och hänga på trenden med regional tillverkning.

Artikeln om OpiFlex i Svensk Verkstad

I Svensk verkstads artikel beskrivs hur och vad som är lämpligast och lönsammast att automatisera. Detta kan du läsa mer på i artikeln från Svensk Verkstad.

Vi på OpiFlex har gjort många förstudier hos företag både genom Robotlyftet, men även till stora koncerner. Vill du också ha hjälp att se möjligheterna att automatisera småserietillverkning? Vi gör det baserat på er produkt mix och era förutsättningar automatisera samt vilken uppskattad produktivitetsöknings samt vilket ökning av täckningsbidrag det ger.

Automate small-series manufacturing – strengthen competitiveness

“Den automationsguide Producera i Sverige tagit fram är en steg för steg-modell i syfte att i detalj analysera möjligheterna och lönsamheten för automation för varje enskilt företag.

– Vi vill hjälpa företagen att se helheten när det gäller deras möjligheter till automation. Först och främst om de över huvbud taget är redo att automatisera.

– I steg två utgår vi från företagets marknadsbehov och målsättning. Vad är viktigt för dem? Vad är viktigt för att de ska vara konkurrenskraftiga framåt och vad ställer det för krav på automationen?”

Från artikeln i Svensk Verkstad

Läs mer om OpiFlex lösningar

Läs hela artikeln här.

Vill du läsa om ännu fler kundapplikationer kan du läsa här

Liknande Automatisera småserietillverkning – stärk konkurrenskraften

Senaste artiklar

Alla kategorier

Guider

Blogg

Nyheter

Publicitet

Varför OpiFlex?

OpiFlex löser utmaningen att automatisera mega trenden med hög mix och låg volym med flexibla robotceller och driver den tredje robot revolutionen mot helt nya möjligheter.

Tillämpningar

OpiFlex flexibla lösning och enkla programmering kan användas till de flesta applikationer inom alla branscher och ger nytta för både små- och medelstora företag, Tier1 och globala koncerner.

Pris

OpiFlex är en mycket kostnadseffektiv lösning som är framtidssäker och kan öka täckningsbidraget mer än vanliga robotlösningar.