OpiFlex

We Move Automation. Mobile Robotics for Increased Productivity.

We Move Automation

OpiFlex prisbelönta och flexibla robotlösning är världsunik och driver den tredje roboten revolutionen “Flexibla robotar”. OpiFlex har en patenterad säkerhetslösning som uppfyller alla ISO-krav och EU-regler och patenterad metod för enkel robotprogrammering och flera patent på dockningslösningar. Lösningen är mycket flexibel och kostnadseffektiv jämfört med traditionella robotlösningar.

Ursprungligen tog vi fram OpiFlex för lösa utmaningen att automatisera småserietillverkning, vilket tidigare varit mycket svårt med traditionella robotceller. Men många stora företag inom t ex automotive, elektronik och consumer goods samt även Tier1 har kontaktat oss för de säger att de har samma behov av ökad flexibilitet och kortare serier, men även  för högvolymproduktion där flexibilitetsbehoven ökar. 

OpiFlex är ett innovativt entreprenörsdrivet bolag som brinner för att lösa slutanvändarutmaningar på ett enkelt och flexibelt sätt. Vi består att ett grymt team med en blandning av seniora personer med drygt 30 års erfarenhet vardera av robottillämningar samt yngre personer som brinner för ny teknik. Detta ger en unik kombination som vi är stolt över.

OpiFlex står inför en global expansion och är partners med ledande tillverkare, bl a ABB och SICK, och har bra stöd globalt.

Prisbelönta och unika lösningar

OpiFlex vann EU-kommissionens stora innovationspris 2015 och blev finalist i IERA Awards 2016, den mest prestigefyllda robot- och automationspriset i världen, som en av tre. År 2018 blev OpiFlex vinnare och kom upp på “33-listan”, Sveriges mest prestigefyllda lista för unga företag, utgiven gemensamt av teknisk tidningen NyTeknik och affärstidningen Affärsvärlden. 

Flexibla lösningar för ökad produktivitet

OpiFlex Automation ABs affärsidé är att skapa flexibla och mobila lösningar för småserie- och högvolymproduktion som kraftigt ökar kundernas flexibilitet, produktivitet och konkurrenskraft.

Vår passion är att lösa slutanvändarnas utmaningar på ett mycket flexibelt och robust sätt.

Våra lösningar är innovativa och kostnadseffektiva.

OpiFlex levererar flexibla standard komponenter och lösningar och samarbetar med systemintegratörer och robottillverkare.

OpiFlex Logo

Vill du ha mer info?

Nyheter

OpiFlex en av fyra framgångsexempel i SICKs globala marknadskampanj

Idag släpptes en av filmerna med OpiFlex i SICKs globala marknadsföringskampanj, Se videon här. OpiFlex kommer in vid tid 1:35 - 2:35 Vi är stolta över att OpiFlex mobila robot med vår patenterade säkerhetslösning utan staket framställs av SICK som en av deras fyra...

OpiFlex VD paneldeltagare i stor OECD ministerkonferens

OpiFlex VD Johan Frisk är inbjuden av näringsminister Mikael Damberg som paneldeltagare tillsammans med välrenommerade personer i huvudprogrammet på en OECD högnivåkonferens i Stockholm 17-18 november 2016. Konferensen i Stockholm är att föra samman beslutsfattare,...

OpiFlex finalist for the IERA Award

OpiFlex congratulates ABB for the victory of the IERA Award, link to IERA Awards. OpiFlex is very honored to be in the IERA Award finals with ABB, Universal Robotics and OpiFlex.

Fourth industrial revolution and how it can bring manufacturing back to Europe creating new jobs

OpiFlex CEO Johan Frisk was interviewed by Croatian TV about fourth industrial revolution and how it can bring manufacturing back to Europe creating new jobs. The interview was done during an official state visit by Sweden to Croatia.

OpiFlex vd Johan Frisk, inbjuden av regeringen på officiellt statsbesök i Kroatien om innovation och tillväxt

OpiFlex vd Johan Frisk har blivit inbjuden av regeringen för att medverka på officiellt statsbesök I Kroatien och hålla en presentation på Croatian-Swedish Innovation Initiative. Värdar är Oscar Stenström, statssekreterare Näringsdepartementet , Sverige samt Tomislav...